logo edinni.bg
slogn logo edinni.bg

Видинската библиотека – домакин на множество срещи и събития през месец април

През месец април „Регионална библиотека „Михалаки Георгиев“ във Видин организира редица културни събития и инициативи за жителите и гостите на града, съобщиха от културно-образователната институция.
На 4 април библиотеката ще е домакин на представяне на книгата „Огледало за сънища“ на Златина Бахова. В изданието се смесват фантазия и реалност, спомени и сънища, фолклор и митология, пътешествия във времето и пространството, довели до разкриването на две жестоки убийства, а част от действието се развива в град Видин. Златина Бахова е един от 12-те финалисти на литературния формат „Ръкописът“ на БНТ, има публикувани разкази и стихотворения в периодичния печат, предимно в списание „Море“. Носител е на първа награда за проза в Х Национален конкурс „От учителя с любов“ с разказа „Прощъпулник“.  Представянето на дебютният й роман ще се състои от 17,30 часа в залата за изяви на отдел „Заемна за възрастни“.
В периода 10 – 18 април са предвидени посещения в началните класове, четене, дискусии, ревю на книгите, номинирани за Националната годишна награда „Бисерче вълшебно 2018“. До 21 април библиотекари и доброволци ще гостуват в детските градини във Видин, където ще четат любими приказки, а децата ще представят приказни драматизации.
За 23 април е предвидена акция „Книгата – твоя приятел“. В крайдунавския парк младежи доброволци към библиотеката и библиотекари ще раздават на случайни минувачи мисли и цитати за книгата.
В края на месеца – 27 април, библиотеката отново ще е домакин на „Видински особи“ – среща с млади и успели хора от Видин.
Сподели в социалните мрежи