logo edinni.bg
slogn logo edinni.bg

Отчуждават имоти за пътя Мездра-Ботевград, реши Министерският съвет

За модернизацията на участък от пътя Мездра – Ботевград се отчуждават части от имоти – частна собственост, в землището на с. Лютидол, община Мездра. Това реши на редовното си заседание Министерският съвет.
Трасето е част от строителството на цялостния път Видин-Ботевград. Средствата за обезщетяване на собствениците са за сметка на Агенция „Пътна инфраструктура“. Решенията може да бъдат обжалвани по реда на АПК пред Върховния административен съд в 14-дневен срок от съобщаването им на заинтересованите лица, посочват от правителствената пресслужба.
С друго решение участък от републикански път Е-79 на територията на град Видин, става общински. Трасето с дължина 3 км е с променени функции след пускането в експлоатация на новия граничен комбиниран пътен и железопътен мост над река Дунав. Участъкът вече не е част от трансевропейската пътна мрежа, а осигурява транспортна връзка с предимно общинско значение. Решението за смяна на собствеността е взето по предложение от кмета на община Видин и след съгласуване с Агенция „Пътна инфраструктура“.
(Снимката е илюстративна)
Сподели в социалните мрежи