logo edinni.bg
slogn logo edinni.bg

Полицаи и пожарникари ще осигуряват безопасността през Великденските празници

Засилени дежурства и полицейска охрана ще има в районите и обектите, където се очакват множество хора при празничните църковни церемонии по време на Великденските празници, съобщиха от МВР-Видин.
По време на почивните дни е планувано провеждането на специализирани полицейски операции. Регулярни проверки ще извършват униформени служители в питейните и увеселителни заведения, дискотеки и клубове.
51 православни храма в региона и девет хотела в областния град са инспектирали огнеборците през последните седмици. Установени били три нарушения (едно в църква и две в хотели), за които контролиращите съставили три акта и издали съответните разпореждания.
За осигуряване на безопасността на движение по пътищата в област Видин, служителите на сектор „Пътна полиция“ са планирали в дните от 5 до 9 април да проведат специализирани полицейски операции „Алкохол и неправоспособност“, целящи установяване на груби нарушения на правилата за движение и предотвратяване на пътни инциденти.
Криминалистите напомнят, че в празничните дни се създават условия за понижена бдителност у гражданите. От това се възползват недобронамерени лица за извършване на джебчийски кражби и други криминални деяния. Нужно е да се проявява внимание при носенето на вещи и пари, които биха могли да бъдат обект на посегателство. Не трябва да се оставят незаключени и без надзор за продължителен период от време жилища.
Не забравяйте и за риска от телефонни измами. Напомняйте често на вашите възрастни родители, близки, съседи за изобретателността на телефонните измамници, препоръчват още полицаите.
„Бъдете внимателни при боравенето със свещи в църковните храмове и домовете. Запалените свещи, носени по време на църковни церемонии, създават сериозни предпоставки за възникване на пожари. У дома не оставяйте свещите да горят без надзор“, допълниха от МВР.
Сподели в социалните мрежи