logo edinni.bg
slogn logo edinni.bg

Видин. Реваншизъм без граници. Или как кметът се похвали с пътя

„За мен е неморално общинските съветници да се водят от своите лични интереси в ущърб на гражданите на Видин. Не е морално кметът да използва парите на видинските данъкоплатци, за да плаща по договори за медийно обслужване, което основно включва публично обсъждане на моя личен живот и дела“. Това коментира пред камерата на „Видин вест“, общинският съветник и председател на гражданско обединение „Единни за промяна“ Росица Кирова. Изказването й бе по повод изявления на кмета, в диалог с фотографа на БТА Ирена Данаилова, на официален брифинг в общината, на който основна тема се оказаха не проблемите на Видин, а г-жа Кирова.
Имот, въздуховод, морал и наказания за протестиращите видинчани – това бяха обсъжданите теми от кмета по адрес на жената, която си позволи да иска по-добър живот за видинчани.
„В покупката на един имот, обявен на публичен търг от съдия-изпълнител, няма нищо неморално. Защото в него няма пликчета, няма пробутване на рушвети, това не е обявен конкурс от община Видин, който впоследствие да се анулира, защото този, който го е спечелил не е удобен на властта.
Не е морално един кмет публично да се хвали колко видинчани, които седмици наред отстояваха правата си с протести, са получили актове и са глобени. Ето тези неща не са морални“, заяви в отговор Росица Кирова, която изрази своето недоумение докъде може да стигне падението на местната власт, която вместо да работи за подобряване тежкото състояние на Видин и общината, занимава цялата видинска общественост с политическата си немощ.
Цялото интервю – в следващото видео:

Сподели в социалните мрежи