logo edinni.bg
slogn logo edinni.bg

Видинската библиотека подреди витрина, посветена на 200 години от рождението на Георги Сава Раковски

От Регионална библиотека „Михалаки Георгиев“ – град Видин съобщават, че са подредили витрина за Георги Сава Раковски  отдел „Читални – хуманитарни науки, точни и приложни науки, периодика”.

Тя съдържа както книги за живота и дейността на революционера, така и такива, в които са поместени статии за него. Част от заглавията са: „Философия на литературната история”, „Бележити българи”, Голяма енциклопедия „България“, „Гласове на Възраждането”, „Българският ум: непрочетеният Г.С. Раковски” и други.
На 14 април 2021 година се навършват 200 години от рождението на Георги Сава Раковски и витрината ще бъде достъпна за всички, които искат да я разгледат поне още месец след тази дата. В отдела можете да откриете още много полезна информация за историята на България и личности, свързани с нея.
Георги Стойков Раковски (по рождение Съби Стойков Попович, известен и като Георги Сава Раковски) е български революционер и възрожденец. Раковски е основоположник на организираната националнореволюционна борба за освобождаването на България, революционен демократ, писател/поет, публицист, журналист, историк и етнограф/етнолог.

Сподели в социалните мрежи