logo edinni.bg
slogn logo edinni.bg

Избираме новия парламент с 60 сантиметрова бюлетина

ЦИК е одобрила 60-сантиметрова бюлетина, с която ще гласуваме на парламентарните избори на 4 април. Те са предадени за печат в БНБ, като първо ще бъдат разпратени зад граница, съобщи говорителят на Цик Таня Цанева. По-дълга ще е само в Благоевград, защото там  е регистриран и един независим кандидат. Листата, от която ще избираме новите народни представители, скоро ще бъде показана, обещаха на брифинг от Централната избирателна комисия .

В болниците ще бъдат разкрити два вида секции – за пациентите с коронавирус и за останалите,  обяви  Таня Цанева, говорител на ЦИК.

Машините за гласуване още са в процес на сертифициране. Отговорните институции ще изготвят доклад до десетина дни. Още се уточнява и броят на изборните секции в чужбина.

ЦИК продължава да регистрира граждански организации като наблюдатели, както и социологически агенции, които ще провеждат екзитполове в деня на изборите.

Продължава и регистрирането на договори за медийни пакети. ОТ тях могат да се възползват 21 партии, осем коалиции и един инициативен комитет,  съобщават още от  ЦИК.

Сподели в социалните мрежи