logo edinni.bg
slogn logo edinni.bg

Нови противоепидемични мерки във Видин за пазари и тържища до края на месеца

Областният временен кризисен щаб за оценка на риска във Видин e приел вчера задължителни противоепидемични мерки, за местата, където са организирани и функционират пазари, тържища, базари и др. подобни на територията на цялата област, съобщава Радио Видин. Новите ограничения са разпоредени със Заповед №РД-01-1852/18.03.2021г. на директора на Регионалната здравна инспекция – Видин.

Мерките са в сила до 31 март,  като задължително на тези места е носенето на предпазни маски, 1,5 м дистанция между всички лица, еднопосочно движение, и поставяне на дезинфектанти на входовете и изходите.
Управителите и отговорните лица на посочените обекти трябва да създадат организация за спазването на определената дистанция, еднопосочно движение в обособените територии и носенето на предпазни маски за лице от посетителите и търговците. Противоепидемичните мерки се въвеждат заради динамичната епидемична обстановка в областта и опасността от струпване на голям брой хора на едно място,което ще доведе до повишен риск от заразяване и разпространение на COVID-19.

Сподели в социалните мрежи