logo edinni.bg
slogn logo edinni.bg

Нова наредба ще променя организацията на движението в град Видин

Основните промени в наредбата са свързани с реорганизация на „Синята зона“, като тя отразява всички постъпили жалби, сигнали и предложения от граждани по отношение на сега действащата наредба. Това е съобщил зам.кметът по устройство на територията и развитие на инфраструктурата в община Видин – Светослав Скорчев на проведеното обществено обсъждане на проект на общински наредби и на нов Генерален план за организация на движението, информират от общината.

Със  125 процента се увеличават местата, предназначени за паркиране на автомобили на хора с увреждания. Ще бъдат намалени броят на паркоместа в „Синята зона“ във Видин и ще бъде осигурен достъп до крайдунавския парк на ползватели на търговски обекти в определен час на денонощието. На живеещите в райони в обхвата на „Синята зона“, ще им бъдат издавани стикери, за да могат да паркират в близост до домовете си без да трябва да заплащат. Предвидени са и буферни паркинги около зоната за платено паркиране – те са в близост до хотел „Ровно“, до ж.п. гарата и до бившата поликлиника и там гражданите ще могат да паркират свободно без да бъдат таксувани.

През месец март документите бяха качени на интернет страницата на Общината, така че гражданите са имали възможност да се запознаят с тях.

Сподели в социалните мрежи