logo edinni.bg
slogn logo edinni.bg

Видинската симфониета с концерт на лауреатите от академичния конкурс „Джузепе Верди“.

Арии и дуети от оперната класика ще представят утре от 19.00 часа в зала „Филхармония“ местната симфониета и НМА „Панчо Владигеров“, съобщават на фейсбук страницата си  от културната институция. Концерт ще изнесат младите таланти, лауреати от академичния конкурс „Джузепе Верди“ на видинската симфониета. В програмата ще бъдат представени популярни арии и дуети от оперната класика.
Диригент е професор д-р Ивайло Кринчев, завършил Национална музикална академия „Проф. Панчо Владигеров“, София със специалностите „Хорово дирижиране“ в класа на проф.Лилия Гюлева и „Оперно-симфонично дирижиране“ при Димитър Манолов и проф. Вульпе. Той има участия в майсторските класове по симфонично дирижиране под ръководството на проф. Иля Мусин, Санкт Петербург и проф. Карл Остерайхер, Виена.
Припомняме, че концертът на Симфониета – Видин, посветен на 265 години от рождението на Моцарт, беше отличен за музикално събитие на месец февруари тази година в категория „Класика“ на предаването на БНТ – „Вечната музика“.

Мероприятието ще се  проведе при ограничен капацитет от 30%.

Сподели в социалните мрежи