logo edinni.bg
slogn logo edinni.bg

Ново разхлабване на мерките срещу коронавирус от днес

Продължава поетапното разхлабване на мерките в страната във връзка с разпространението на коронавируса у нас.

Със заповед на здравния министър се увеличава достъпа до детски клубове, театри, фитнес зали и СПА и уелнес центрове. Те могат да работят при не повече от 50% капацитет на помещенията и носене на защитни маски за лице от персонала и участниците.

Допълнителното разхлабване на противоепидемичните мерки в страната влиза в сила от днес, 19 април.

Провеждането на културни и развлекателни мероприятия – театри, кина, опери, концерти, циркови представления, галерии и др., се допуска при използване на не повече от 50 процента от капацитета на помещенията. Също при използване на 50% от капацитета на залите и спазване на физическа дистанция могат официално да се провеждат конгресно-конферентни мероприятия, семинари, конкурси, обучения, тийм билдинги, изложения и други обществени мероприятия в присъствена форма. Същото важи за посещенията във фитнес центрове, спортни зали и клубове, плувни басейни и комплекси, балнеолечебни, СПА и уелнес центрове.

До 27 април обаче остават преустановени груповите туристически пътувания с организиран транспорт в страната и в чужбина и груповите посещения на туристически обекти в страната

Сподели в социалните мрежи