logo edinni.bg
slogn logo edinni.bg

Видинската регионална библиотека обяви Май за „Месец на знанието“

През този месец отбелязваме един от най-важните празници в историята на България – Деня на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност.

Това е повод да си припомним колко важно място заема знанието в живота на човек и че е също толкова важно никога да не спираме да учим, заявяват от Регионалната библиотека „Михалаки Георгиев“. Именно затова този месец май ще бъде посветен на знанието. От културната институция са  подготвили нещо специално – 20 предложения за книги, от които всеки може да научи по нещо.

Ежедневно ще представят  различно заглавие заедно с корицата. Включени са  самоучители по различни езици, книги за управление на времето, книги на историческа тематиката, книги за самоусъвършенстване, компютърна грамотност и още много.

Инициативата започна в началото на тази година, като през януари темата на библиотеката бе Йордановден и Ивановден, февруари беше обявен за месец на любовта, март за месец на българските автори и април за месец на детските книги.

Сподели в социалните мрежи