logo edinni.bg
slogn logo edinni.bg

Велопоход от крепостта „Баба Вида“ до Колодрума организира Българска федерация спорт за всички

Спортната проява ще се проведе на 15 май, събота по инициативата Световен ден на предизвикателството, съобщават от община Видин. Стартът ще бъде даден от 10:30 часа при крепостта „Баба Вида“, а финалът ще е на Колодрума. Могат да се включат участници с велосипеди, както и с тротинетки. Събитието  ще завърши с провеждането на томбола, като трима от участниците ще получат награди, осигурени от Общината.
Проявата се организира от Българска федерация спорт за всички, с финансовата подкрепа на Министерството на младежта и спорта и се провежда за 28-ми път. Денят на предизвикателството е част от Националната програма за физическа активност и развитие на българското население „БУЛФАР’2021 – 2024”. Световният ден на предизвикателството е кампания от програмата на Международната асоциация спорт за всички ТАФИСА.
Целта на инициативата е да насърчи и популяризира системните занимания с физически упражнения и спорт и тяхната роля за здравето, добрата форма, работоспособността и дълголетието на хората, независимо от тяхната  възраст, пол, социален и здравен статус. В проявата могат да вземат участие всички желаещи, чрез практикуване на даден вид спорт или конкретна двигателна активност поне 15 минути без прекъсване, в зависимост от собствените физически възможности. Предизвикателството е спортно събитие, което ще представи заедно традиционни и нови спортни дисциплини – футбол, баскетбол, бадминтон; много групови занимания – аеробика, йога; както и съвсем нови, набиращи популярност спортове за малки и големи. Това е една възможност за участие в  индивидуални или отборни спортни занимания и тренировки на открито, които в ежедневието се практикуват единствено във фитнес зали и спортни клубове. В събитието могат да се включат начинаещи, активно спортуващи, хора от различни възрастови групи и хора в неравностойно положение.
Желанието на организаторите е, съвместно с Община Видин да предоставят един прекрасен и незабравим спортен ден на жителите на нашия град, като приемат спорта за предизвикателство, където е важно участието, а не победата.

Сподели в социалните мрежи