logo edinni.bg
slogn logo edinni.bg

Vida Art Festival ще се проведе на 22 и 23 май във Видин

Новото събитие в културния календар на Общината – Vida ART Festival ще предложи на жителите и гостите на Видин театрални постановки за малки и големи, кинопрожекции под открито небе, стендъп комедийно шоу, работилница и ателие за децата, рисуване на графити, както и много настроение и прекрасни емоции.

Организаторите са подбрали интересни локации, където да се случат тези „срещи“ с изкуствата. Малката сцена до БиблиоПощата ще приеме куклени театрални постановки, работилница, в която малчуганите ще майсторят свои ръкавични кукли, ще има и ателие с интерактивни игри и упражнения за деца на различна възраст. На откритата сцена при Художествената галерия зрителите ще могат да гледат експериментален моноспектакъл, както и да се забавляват със стендъп комедийното шоу. В съботната и неделната вечер магията на седмото изкуство ще властва край крепостта „Баба Вида“, благодарение на „Кино под звездите“.

 Всички събития, включени в програмата на Vida ART Festival, могат да бъдат посетени напълно безплатно и са подарък от Общината за видинските жители и за гостите на нашия град.

Изкуството е навсякъде около нас. Накъдето и да погледнем, ако обърнем внимание на малките детайли, ще забележим, че то ни заобикаля и е част от нашето ежедневие постоянно. Хората, които създават изкуство са повече, отколкото може би си даваме сметка.

Ето и фестивалната програма:

22 май 2021 г. (събота)

 11:00 ч. малка сцена БиблиоПоща  –   „Разбойническа история“ (Уличен куклен театър Мале-Мале)

 12:00 ч. Малка сцена БиблиоПоща –  Творческо ателие за изработка на ръкавични кукли (Уличен куклен театър Мале-Мале)

 19:00 ч. открита сцена Галерия „Никола Петров“ –  „Мечтата на пътуващия актьор“ (моноспектакъл на Георги Спасов)

 21:00 ч.  Крепост „Баба Вида“ –  Кино под звездите – „Хотел Белград“ с участието на Милош Бикович, Диана Пожарская и др.

23 май 2021 г. (неделя)

11:00 ч.  Малка сцена БиблиоПоща –  „Голямото жабешко пътешествие“ (Пътуващ театър „Скрин“)

 12:00 ч.  Малка сцена БиблиоПоща –  Творческо ателие „Аз в пространството“ (Пътуващ театър „Скрин“)

 19:00 ч.  Открита сцена Галерия „Никола Петров“ –  Stand-up Comedy Show с участието на Димитър Иванов – Капитана и Бай Тъньо, Георги Кючуков и Иван Динев – Устата

 21:00 ч.  Крепост „Баба Вида“ –  Кино под звездите – „Пепел върху слънцето“ с участието на Юлиан Вергов, Силвия Петкова и др.

Фестивалът ще се проведе при спазване на всички противоепидемиологични мерки.

Сподели в социалните мрежи