logo edinni.bg
slogn logo edinni.bg

5541 човека от Видинска област са със завършен ваксинационен цикъл срещу COVID-19

Директорът на РЗИ-Видин д-р Венцислав Владински  докладва  за извършените имунизации срещу COVID-19 на проведеното вчера  заседание на Областния временен кризисен щаб за оценка на риска. Това съобщават от Областна администрация Видин.

Стана ясно, че до момента 12 439 лицата са с поставена първа, а 5541 човека от област Видин са със завършен ваксинационен цикъл. От РЗИ-Видин информираха, че до всички кметове на общини от област Видин са изпратени писма във връзка с обхвата на възрастни хора на и над 65-годишна възраст, както и лица с придружаващи хронични заболявания. С писмото е изискано съдействие от тяхна страна за извършване на необходимата организация за информирането на населението в ръководената от тях Община. Проведени са разговори със здравните медиатори към община Видин, при които е поискано съдействие от тяхна страна за популяризиране на имунизациите срещу COVID-19 в ромските общности. РЗИ-Видин има готовност мобилни екипи да осъществяват ваксинация в по-малките населени места от областта.

Във връзка с изпълнението на Националния ваксинационен план срещу COVID-19, бяха представени и обсъдени предстоящи дейности, целящи по-голяма информираност на населението. Предвижда се организиране и провеждане на информационна кампания с участието на регионални медии. Ще бъдат изготвени и разпространени информационни материали за имунизациите срещу COVID-19.  Ваксинационни кампании ще бъдат проведени и на открито в паркове, намиращи се на територията на град Видин. Предстои провеждането на среща с пасторите, провеждащи служби в ромските махали, с цел  популяризиране на имунизациите срещу COVID-19 в ромските общности. Стана ясно, че продължават разговорите с управителите на големи фирми на територията на област Видин, с цел по-голям обхват с имунизации срещу COVID 19 на персонала.

Сподели в социалните мрежи