logo edinni.bg
slogn logo edinni.bg

„Заедно в час“ организират онлайн лятна академия за ученици

За 11 поредна година организацията „Заедно в час“ организира лятна академия за ученици. Инициативата ще се проведе онлайн, което дава възможност за включване на повече деца.

Започва на 26 юли и ще продължи три седмици.

От Северозапада има 20 деца.  Премина и първата родителска среща… Ще има клубове по интереси, ще се водят от ученици и учители… Новото е следобедните занимания, които осъществяваме с наши партньори… Учителите са по почти всички предмети, ще има специален спортен ден… Ще се забавляват, ще играят различни игри… Обърнати са повече към интересите на децата…“, съобщава пред БНР Павлина Радославова –  представител на организацията.

По традиция преподавателите в лятната академия са новите учители по програмата „Нов път в преподаването“ на „Заедно в час“.

Участниците в програмата вярват, че хората са най-ценният ресурс, който може да допринесе за положителна промяна в средата ни на живот и за това всяко дете в България да получи качествено образование, за да реализира потенциала си. Затова предлагат  програма за професионално и лидерско развитие, която да помогне на мотивирани завършващи студенти и на професионалисти с опит от различни сфери да разширят разбирането си за образованието в България и да натрупат знания и умения за работа в посока подобряване на качеството му.

Участниците в програмата на „Заедно в час“ преподават две години в български училища, в които учениците имат най-голяма нужда от подкрепа. След това продължават да допринасят за каузата равен достъп до качествено образование през различни професионални реализации – продължаване на работата в училище, социално предприемачество, формиране на публични политики и развитие на местни общности. Така възпитаниците на програмата на „Заедно в час“ стават двигатели на положителната промяна в българското образование – заедно с екипа, партньорите и съмишлениците на организацията.

Сподели в социалните мрежи