logo edinni.bg
slogn logo edinni.bg

Депутат пита за минералната баня в Сланотрън

Народният представител от Видин Росица Кирова поде поредна инициатива. От пост в социалните мрежи личи, че заместник-председателят на 46-ото Народно събрание, избрана в парламента от листата на ГЕРБ-СДС, има намерение да подхване идеята с възстановяване на минералната баня в Сланотрън.

„Изпратих писмо до служебния министър на околната среда и водите Асен Личев с искане да посочи какви действия са необходими за възстановяване на работата на находището на минерална вода в село Сланотрън, Видинска област“, съобщи Кирова.
„Моята инициатива за развитие на балнеолечението в региона получи подкрепа по време на всичките ми срещи в областта. Това ми даде енергия да предприема серия от действия, за да бъде подпомогната икономиката на Видин и Северозапада чрез инвестиции в лечебния туризъм.
Минералните води в Сланотрън са доказали своите изключителни качества при лечение на опорно-двигателния апарат, периферната нервна система и кожни заболявания. Експлоатацията е спряна поради неподходящата конструкция, която е отвеждала водата на повърхността“, написа още във фейсбук видинската депутатка.
„И едно от най-силните доказателства, за мен като човек е, че моята баба надживя 90-годишна възраст с убеждението, че нейното здраве и сила се дължат на лечебните бани в извора на село Сланотрън“, завършва поста на Кирова

Сподели в социалните мрежи