logo edinni.bg
slogn logo edinni.bg

Видинската регионална библиотека обяви Септември за „Месец на училището“

Месец септември се свързва  със започването на училище. Годините, прекарани в училищната сграда, която бързо се превръща в наш втори дом, са едни от най-хубавите в живота на човек. През това време създаваме приятелства, влюбваме се за първи път и най-важното – усвояваме знания и умения.

“Ето защо  този месец се обръщаме с носталгия към тези години и ще Ви предлагаме по едно заглавие всеки ден, в което главен герой е именно то – училището”, съобщават от културната институция.

По време на Месеца на училището  ще се фокусират най-вече върху художествена литература, но напомнят, че в Библиотеката има множество разнообразни учебни материали, които биха били от помощ по време на  обучението, независимо дали сте ученик, студент или учител.

Инициативата продължава от началото на годината, като от библиотеката представят произведения според темата, избрана за месеца.

В януари темата, избрана от Регионалната библиотека „Михалаки Георгиев“ бе празниците – Йордановден и Ивановден. Февруари  беше обявен за месецът на любовните романи, където експерти представиха всеки ден по едно заглавие на книга, в която главен герой е любовта.

Тъй като през март месец чествахме едни от най-хубавите празници – Баба Марта, Националния празник на България и Международния ден на жената, от библиотеката всеки ден препоръчваха по  едно заглавие от български автор, но не от класиците, колкото и да са добри, а от съвременната българска литература. 

Сподели в социалните мрежи