logo edinni.bg
slogn logo edinni.bg

Росица Кирова: 15 септември е празник за учениците и отговорност за обществото и институциите.

В деня на първия училищен звънец, всеки един от нас, порасналите и отговорни личности, осъзнава, че най-хубавото и най-голямото богатство за нас като народ и като нация, са нашите деца. Отговорност на всеки един от нас е да работим за децата, за тяхното бъдеще и за това, да останат тук, в родината си. Да им дадем възможност тук да живеят и да се развиват. Да създадем среда, която те изберат сред богатството и разнообразието на ЕС.
Това е и главната мисия за всеки, който е решил да се занимава с обществена дейност и политика.
За мен, този ден винаги е бил свързан с децата.На 15 септември винаги се връщам назад във времето и си припомням ученическите години, прекарани в Английска гимназия, днес гимназия с преподаване на чужди езици „Йoрдан Радичков“ във Видин. Гимназията ми даде много и днес благодаря на учителите за знанията и ценните уроци, които получих от тях.
Там научих, че успехите се постигат с труд, постоянство и задълбоченост, там изградих характера си и срещнах първите си истински приятели.
За мен като заместник-председател на Народното събрание, но преди всичко като гражданин на Видин, е привилегия да се обърна към учениците и учителите и да засвидетелствам своето уважение към усилията за постигане на качествено образование.
Скъпи учители, вие днес не само изграждате нов подход към познанието, но и достойни граждани и силни характери!
Честит празник!

Сподели в социалните мрежи