logo edinni.bg
slogn logo edinni.bg

Честит първи учебен ден мили деца, учители и родители!

Отново е време за училище, а първият учебен ден е съпроводен с много вълнения и емоции. Усмихнати детски лица и глъч изпълват дворовете на училищата.

Това е празник, който отбелязваме с радост и надежда. Надежда за бъдещето, което е свързано с децата ни. Образованието е най-важната инвестиция за развитието на обществото ни, то ни обединява. Именно затова разговорът за образованието е разговор за бъдещето.

Скъпи родители, подкрепяйте децата си и възпитавайте у тях уважение към учителя.

Уважаеми учители, обществото разчита на Вас да се справим с най-важните предизвикателства, пред които сме изправени. Няма друга професия, от която толкова много да зависи бъдещето ни, духовното и социално-икономическото развитие на страната.

Скъпи ученици, стъпките по пътя на знанието са бавни и трудни, но винаги носят видим и траен резултат. Вие сте тези, които създават утрешното общество, които ще съхраните България и българското.

Мили първокласници, радвайте се на Вашия първи учебен ден. Заредете се с нестихващо любопитство към новото и познанието. Умението да четете, пишете, смятате и разбирате ще отвори пред вас нови врати и ще ви съпътства през целия житейски път.

Учебната година се открива присъствено и по различно време за отделните класове.

Директорите трябва да създадат организация за „стъпаловидно“ начало на празненствата в зависимост от броя на учениците в съответните класове. Това гласи заповед на министъра на образованието и науката проф. Николай Денков във връзка с откриването на учебната 2021/2022 г.

Необходимо е да се обособят зони за родителите на първокласниците и на учениците, които за първи път постъпват в училището, ако те желаят да присъстват на тържеството.

Сподели в социалните мрежи