logo edinni.bg
slogn logo edinni.bg

Пътните фирми излизат на национален протест

Браншовата камара „Пътища“ организира  днес  национален протест в столицата и други по – големи градове в страната.

От Камарата разпространиха карта с ключови точки от пътната инфраструктура във всички области на страната, където  пътните фирми ще демонстрират недоволството си.

В столицата те ще се съберат пред Министерския съвет в 16:00 часа.

Според браншовата камара „Пътища“ отношението на държавата към действащите в резултат на обществени поръчки договори е абсурдно.

Председателят на Управителния съвет на камарата Стефан Чайков обясни мотивите за протеста.

„Да заостри вниманието на обществото, че се забавят някои процеси по подготовката на зимния период, че има забавяне по още други дейности в АПИ. Освен това не сме получавали от доста време пари, нито се позволява да се фактурират вече сертифицирани дейности“.

Браншовата камара „Пътища“ и държавата ще уточняват детайли от финансов и правен аспект. До четвъртък докладът от работната група трябва да бъде представен на служебния премиер Стефан Янев.

„Тази правна рамка гарантира цялата стойност на дължимите суми към пътно-строителния бранш. Държавата открито призна, че тези пари ни се дължат, 870 милиона са тези, които са фактурирани и сертифицирани, и има някакъв обем от средства, който е необходим за консервиране на вече започнатите ремонти“, каза Чайков.

Източник: БНР

Сподели в социалните мрежи