logo edinni.bg
slogn logo edinni.bg

Видинската регионална библиотека обяви октомври за „Месец на усмивката“

Експерти на регионалната библиотека „Михалаки Георгиев“ във Видин ще представят през този месец по една книга всеки ден, която да предизвика усмивка или смях, съобщават от фейсбук страницата на  културната институция.

Темата за месец октомври е усмивката и е избрана по повод Световния ден на усмивката.

По традиция, всеки първи петък от месец октомври отбелязваме Световният ден на усмивката. Идеята е на  американският рекламен дизайнер Харви Бол. През 1963 година той създава популярното усмихнато личице, без да подозира, че то ще се превърне в един от най-разпознаваемите символи на доброто настроение. Впоследствие на Бол му хрумва идеята за Световен ден на усмивката – ден, в който всеки от нас да се усмихва и да прави повече добри дела. Той обявил първия петък от октомври всяка година за деня, в който усмивката не признава политика, география и религия и обединява всички добри хора по света. Първото му отбелязване е през 1999 година, а Световният ден на усмивката се празнува в цял свят и днес. Смята се, че изборът на началото на октомври за този специален ден се дължи на факта, че през есента всички имаме нужда от повече усмивки.

Инициативата продължава от началото на годината, като от библиотеката всеки ден представят произведения според темата, избрана за месеца.

Сподели в социалните мрежи