logo edinni.bg
slogn logo edinni.bg

Концерт на Видинската симфониета със специалното участие на Християна Лоизу

Първият концерт за месец октомври ще  срещне Видинската публика с талантливата Християна Лоизу, извън обичайното ѝ амлоа на поп дива. Тя излиза на сцената на Симфониета – Видин за първи път.   Редом до нея са  солистите Алекс Москофян и Мария Москофян.

В програмата са включени  Росини – Увертюра „Крадливата сврака“, „Севилският бръснар“, каватина на Фигаро, Чайковски – Италианско капричио, Бизе – „Арлезианката“, Adagietto, Пучини – „Джани Скики“, ария на Лаурета, „Бохеми“ ария на Мюзета, Дворжак – „Русалка“, ария на Русалката, Моцарт – „Дон Жуан“, ария на Лепорело , а диригент е Петър Димитров.

Християна Лоизу ще изпълни ария на русалката от Дворжак. Редом до нея ще бъдат представени и изпълнения на солистите Алекс Москофян и Мария Москофян.

Алекс Москофиян се  дипломира от Ереванската държавна консерватория с магистърска степен през 2011 година. Професионалният му дебют е с Кипърския симфоничен оркестър в италианска оперна гала през 2013. През годините влиза в ролите на Жорж Жермон от „Травиата“, на Белкоре от „Любовен елексир“, на Ескамилио от „Кармен“ и още.

Мария Москофиян – третият солист в концерта е родена в Хелсингборг, Швеция. Тя израства в музикално семейство, а майка ѝ е първият и вокален педагог. На 4 години печели първата си награда от конкурс в Кипър.  От 2010 до 2016 учи в консерваторията в Ереван, Армения и завърша бакалавърската си степен там. След това се занимава и с преподавателска дейност и изнася концерти в много държави като Кипър, Армения, Малта, България, Гърция, Йордания. През 2017 стига до полуфиналите на „Гласът на Гърция“, а тази вечер ще изпълни Ария на русалката от Дворжак.

Концертът е тази вечер  – 7 октомври в Зала „Филхармония“ от 19:00 ч. Ще бъдат спазени всички противоепидемични  мерки.

Сподели в социалните мрежи