logo edinni.bg
slogn logo edinni.bg

Пътни строители отново на протест пред Министерския съвет

Строителите от Българската браншова камара „Пътища“ излизат на протест с искане за изплащане на дължимото и оставка на министъра на регионалното развитие и благоустройството Виолета Комитова.

Протестът започна в 8:30 часа пред Министерски съвет и ще продължи до 12:00 часа. През това време ще бъдат блокирани бул. „Дондуков“ и „Цар „Освободител“.

По данни на организаторите в протеста ще се включат 60 камиона и 40 – строителна техника. Вчера от полицията съобщиха, че ще глобят водачите на тежка техника с 30 лв. защото по закон нямат право да навлизат в столицата. Сборният пункт на протестиращите е при Враня.

Оттам колоната ще премине по „Цариградско шосе“ към Министерския съвет. От 7 до 12 ч. има въведени и ограничения в центъра на столицата.

Според протестиращите напрежението в бранша ескалира, а липсата на какъвто и да е диалог води до промяна на исканията им.

„Настояваме за конкретни действия по разплащането на дължимите суми“, заяви председателят на камарата инж. Стефан Чайков.

„Схема на разплащане, което би обезпечило нормалното съществуване на българските пътностроителни фирми. Дори да имаме желание, ако не получим някакви средства – тези снегорини трябва да се зареждат с горива, с материали, хората, които са на тях, трябва да получават заплати, това не може да се случи без държавата да изпълни ангажимента. Самата държава признава, че пътностроителните фирми са я кредитирали с 870 милиона лева“, обясни още Чайков.

Източник: БНТ

Сподели в социалните мрежи