logo edinni.bg
slogn logo edinni.bg

Общинският съвет във Видин заседава днес

За днес е насрочено е поредното заседание на Общинския съвет във Видин, след като в миналата седмица не се проведе, поради липсата на кворум.

В дневния ред са включени 23 точки. Сред тях е и предложението за нова наредба за организация на движението. Предлага се и промяна в поименния списък за капиталови разходи. В Общинския съвет е внесено и искане от областната управа за предоставяне на спортната зала за безвъзмездно ползване от Районната избирателна комисия, за да се предават там бюлетините. В проекта за дневен ред е включено и предложение за обявяване на търг с тайно наддаване за наем на терени за разполагане на колони за зараждане на превозни средства с електрически двигатели.

Tри предложения за удостояване със званието „почетен гражданин“ ще бъдат разгледани  днес.  Първото е   за удостояване със званието „Почетен гражданин на град Видин и общината“ на   Мадлен Радуканова, която спечели златен медал на олимпиадата в Токио с ансамбъла по художествена гимнастика. Ще се разглежда и предложението за  професор Валентин Джонов от Швейцария за неговата дарителска дейност и посмъртно на дългогодишният директор на училище „Цар Симеон Велики“ Венцислав Станев.

Снимка: Архив

Сподели в социалните мрежи