logo edinni.bg
slogn logo edinni.bg

Читалище „Светъл ден-2009“ с нова инициатива за младежи

Народно читалище „Светъл ден-2009“ град Видин реализира нова инициатива по програма „Еразъм+“ на Европейския съюз, съобщава Радио Видин.

Тя е свързана със социално предприемачество и младежка заетост, информира  ръководителят на проекта, Борислав Ванков:

„Идеята е младежи от различни държави да работят и да бъдат обучавани заедно, защото това обучение, което преминаха по програмите на университета в Куинсланд, там участваха заедно. Имаха възможност освен с преподавателите, да си комуникират и помежду си. И всъщност това беше идеята- те да получат умения и знания за това, какво е социалното предприемачество, какви качества трябва да има социалният предприемач, какво всъщност трябва да изпълнява той и възникналите идеи да бъдат така формирани, че да отговарят на това нещо. След това, идеите, които получат най-широко одобрение от самите младежи, да се опитаме да ги реализираме на местно ниво. Затова създадохме местна подкрепяща група от възрастни представители на съответните институции, държавни и общински, и организации, които имат опит в тази сфера, за да могат те да консултират и помогнат на младежите правилно да свършат своите работи.“

Дейностите се реализират на четири континента. Партньори на читалището са организации от Австралия, Аржентина, Белгия, Китай и Румъния.

Сподели в социалните мрежи