logo edinni.bg
slogn logo edinni.bg

Заместник-председателят на парламента Росица Кирова учредява стипендии за талантливи ученици от Видин

„Стипендиите „Изследователи на знанието“ ще бъдат връчвани на трима ученици, които са сред най-добре представилите се на национално ниво. Избрах три области на познанието – български език и литература, защото българският език е изворът на нашата идентичност; чужди езици – защото знанието на чужд език отваря врати към света и математика, защото това е универсалният език, независимо къде си роден“, е обяснила тя, цитирана в информацията.
В навечерието на един от най-светлите християнски празници – Рождество Христово, нека има пламък на надежда за тези деца, които въпреки изтощителните две години на пандемия, не се отказаха да бъдат упорити и да бъдат лидери на знанието, е казала още Кирова. По думите й, въпреки необичайните условия на подготовка, младите таланти на Видин са доказали в редица национални състезания своя потенциал.
Стипендиите ще са годишни, в размер на 500 лв. Връчването на финансовите поощрения ще бъде в края на учебната година, когато състезанията са приключили и регионалните власти по образованието във Видин могат да представят номинациите за награди.

Сподели в социалните мрежи