logo edinni.bg
slogn logo edinni.bg

Заместник-председателят на Народното събрание Росица Кирова присъства на Богоявленския водосвет в Карлово и на честването на 174-ата годишнина от рождението на Христо Ботев в Калофер

06/01/2022

Заместник-председателят на Народното събрание Росица Кирова присъства на празничната Света литургия и освещаването на бойните знамена на 61-ва Стрямска механизирана бригада и на военно-патриотичните организации в Карловската община. По-късно Росица Кирова участва и в тържественото честване на 174-ата годишнина от рождението на Христо Ботев в Калофер.

В словото си пред участниците в ритуала по освещаването на бойните знамена заместник-председателят на парламента Росица Кирова подчерта, че Христо Ботев е една от най-ярките личности, които обединяват нацията ни. Денят на рождението на Ботев е избран за възстановяване на славната традиция за водосвет на знамената на Българската армия, посочи тя и уточни, че ритуалът датира от времената, когато България е била най-силна – при управлението на цар Симеон Велики.
Щастлива съм, че съм тук, в люлката на свободолюбивия български дух, сред гордите наследници на великия син на България – Христо Ботев, заяви Росица Кирова. Тя посочи, че днес повече от всеки друг път имаме нужда да носим огъня на неговата национална гордост в сърцата си, да проявяваме безкомпромисна решителност в действията си, за да вървим напред и децата ни да се гордеят, че са българи.

Заместник-председателят на Народното събрание поздрави войниците от 61-ва Стрямска механизирана бригада. Днешният празник е повод отново да заявим, че се гордеем с Вас, че вярваме и разчитаме на Вас, заяви Росица Кирова. Тя пожела на военнослужещите да продължават безкористно и всеотдайно да работят за издигане на авторитета на Българската армия като надежден гарант за колективната и за националната сигурност и отбрана.

На тържествения Богоявленски водосвет в Карлово присъстваха кметът на града Емил Кабаиванов, председателят на Общинския съвет Доньо Тодоров, командирът на 61-ва Стрямска механизирана бригада бригаден генерал Деян Дешков, представители на военно-патриотичните организации в Карловската община и граждани.

В Калофер заместник-председателят на парламента Росица Кирова присъства на тържественото честване на 174-ата годишнина от рождението на Христо Ботев и поднесе цветя на паметника на поета-революционер. В честването участваха вицепрезидентът Илияна Йотова, народни представители, представители на местната и на държавната власт, военнослужещи. Стотици граждани дойдоха в центъра на Калофер, за да се преклонят пред паметта на Ботев.

https://www.parliament.bg/bg/news/ID/5341
Сподели в социалните мрежи