logo edinni.bg
slogn logo edinni.bg

Росица Кирова захапа Караджов за “Хемус” и Василев за НАП

Публикуваме написаното от Росица Кирова в социалните мрежи!!!

Към тази сутрин се случиха няколко интересни неща (тук изключвам моята приеман за граждани и проблемите, които те споделиха, това ще е в отделен пост, за да сте информирани ) :

1. Гроздан Караджов разбрал, че прекратяването на договорите за Хемус било лошо за държавата, защото щяло да има 15% неустойки и после новите търгове щели да оскъпят строителството с още 50%. Само не е разбрал, че популизма, с който ни тровят от 1 година вече е довел до поскъпване и съвсем скоро, както той сам каза, изпълнителите ще поискат индексация на цените.

2. Установил е вече, че идеята за магистралата през кресненското дефиле, по която се работи от години била най-добра, защото струвала „само един милиард“, ама все пак, щял да направи, каквото му кажели от МОСВ. Ако трябва и тунел за 4 милиарда, защото природарjа била най-важна.

Разбира се още не е достигнал до идеята, че тези 3-4 човека годишно, които умират в Кресна също са важни и времето, в което ще се появи някакъв скопосан път там, не е без значение. Тунел, такъв ще има да строим поне 5-6 години и още поне толкова подготовка, така че решение в тази посока ще струва и около 40 човешки живота повече.

3. Асен Василев разбрал, че дефицитът, който залага в новия бюджет ще трябва да се компенсира с дълг. Само не е разбрал, че той лично лъжеше за повишената събираемост на НАП, за да си раздават яко бонуси. И как с тази повишена събираемост, спирането на кражбите и т.н. държавата щяла да процъфти. Е, явно спирането на кражбите се отлага и ще компенсираме с дълг.

Планът за възстановяване и устойчивост също се отлага – сигурно също ще го компенсираме с дълг!

https://www.facebook.com/101914438645763/posts/297712122399326/?sfnsn=mo

Сподели в социалните мрежи