logo edinni.bg
slogn logo edinni.bg

Само обединени и заедно можем да решим проблемите си като общност

Заместник-председателят на Народното събрание Росица Кирова изказва своята благодарност за широката подкрепа, която получи днес от кметове на общини от област Видин, председатели на Общински съвети и всички, които се включиха в организираната от нея среща за осигуряване на стипендии за обучение на бъдещи медицински специалисти в здравни грижи в Русенския университет, които след завършване на образованието си ще работят в общинската болница в града. 
В същото време тя изрази своето възмущение от действията на областния управител на Видин Любен Иванов, който изпрати декларация и не се включи в срещата, където беше поканен като представител на държавата, а не в лично качество. 
„Поканих г-н Иванов в качеството му на областен управител на област Видин, а не като частно лице. Отсъствието му показва отношението на държавата към проблемите на област Видин в момента. И се надявам, че това няма да се повтаря. Само обединени и заедно можем да решим проблемите си като общност. Подобно поведение не бива да се толерира от никой представител на местна или държавна власт. Срещата ни беше, за да намерим заедно начин да стимулираме младите хора да учат, работят и останат в област Видин, а не за да обсъждаме личното си отношение към областната болница или нейното ръководство. 
Благодаря на всички, че постигнахме съгласие и се обединихме около решение за това как да действаме оттук-нататък“, заяви Росица Кирова. 
На срещата беше решено до средата на месец април, с приемането на годишните бюджети, общините да предложат за гласуване и одобряване броя на студентите, които ще подпомагат със стипендии по време на обучението. 
Документи от кандидат-студенти в специалностите по здравни грижи ще се приемат във видинския филиал на Русенския университет.

Сподели в социалните мрежи